Más példák a szerelésre

Kettős csatlakozódoboz

Kettős csatlakozódoboz (11) használatával egy gyűrűs szerelésnél nagyobb térfogatú áramlás érhető el és elkerülhető, hogy a víz hosszasan beálljon a ritkán használt vezetékszakaszokon.

Fali vízvételi helyek

Fali könyökökkel (13, 14) a vízvezeték csatlakozása gyorsan és gond nélkül felszerelhető a falra. Tömlő bekötésekor alkalmazzon biztonsági kombinációs szerelvényeket (86), hogy megóvja az ivóvizet a visszafolyó vízből származó szennyeződésektől.

Külső vízvételi helyek

A külső vízvételi helyek bekötésénél (ajánljuk a 20 Ø többrétegű alumíniumcsövet) szereljen fel egy üríthető gömbcsapot (83), hogy a téli fagy ellen leeresztéssel tudjon védekezni. Az ürítőszelepnek a gömbcsap fogantyúja és a vízvételi hely között kell elhelyezkednie. A gömbcsap csatlakozó menetét teflonszalaggal (73) tömítse.

Elosztóa

Ahhoz, hogy több vízvételi helyet is beköthessünk, az 1"-os elosztókat (80, 81) teflonszalaggal (73) tömítjük, majd becsavarjuk (teflonszalagot alapjában takarékosan felhasználni). Ugyancsak teflonszalaggal kell tömítenünk a gömbcsapot (82) és az 1"-os külső menetes (32) csatlakozót. A nem használt leágazásokat zárjuk le elosztó leágazásokat záró végdugóval (63). Az elosztó nyitott végét zárjuk le elosztózáró végdugóval (61).

Elosztódoboz

Az elosztódobozba (119) legfeljebb 7 leágazást szerelhetünk be külön a meleg- és a hidegvízhez. A hidegvíz-elosztókat szereljük alulra. Az elosztó leágazásoknál (64) használjunk zárócsapot, így egyetlen vezetéket célzottan lezárhatunk, ha a vízbekötés szerelvényét javítani kell.

Felszálló vezeték vége

Ahhoz, hogy a tetőtér kiépítését lehetővé tegyük, a felszálló vezetéket el kell látnunk egy adapterrel a 26 Ø többrétegű alumíniumcsőhöz (45) és egy 1"-os belső menetes kuplunggal (34), majd le kell zárnunk egy elosztó végdugóval.

Bilincstávolságok

A többrétegű alumíniumcsöveket zajvédő bilincsekkel (89, 90, 91) kell rögzíteni. A DreMa zajvédő bilincseit használhatjuk rögzített (FS) vagy csúszóbilincsként (GS). A rögzített bilincseket a felszálló vezeték elágazásainak térségében kell alkalmazni. A sarkok térségében a két bilincs közötti távolság lerövidítésével (0,4 m) kell a sarokhajlítást megoldani. Ügyeljünk arra, hogy a cső hosszanti hőtágulása feszültségmentesen végbemehessen.

Átmenet különböző átmérőjű csövek között

Felhasználási céljuk szerint a különböző átmérőjű DreMa többrétegű alumíniumcsövek egymással kombinálhatók. Ezen felül a hajlékony 16 Ø x 2,2mm-es PE-X csövek is csatlakoztathatók a „cső a csőben” technikával. Ez lehetővé teszi a sérült csövek egyszerű kicserélését.


A Marley DreMa előnyei

  • ivóvíz- és fűtésrendszerhez
  • 95 °C-ig 10 bar nyomás mellett hőálló
  • DVGW-tanúsítvánnyal
  • lerakódás- és korróziómentes
  • egyszerűen, forrasztás, hegesztés és ragasztás nélkül szerelhető
  • meglévő csövekhez csatlakoztatható

Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: