Fűtésszerelés

A DreMa többrétegű alumíniumcső egyesíti a műanyag és az alumínium előnyeit a vegyi hatásokkal szembeni ellenállás és a formatartósság szempontjából. Utólagos szerelésnél a fal előtt vezetett szegélyléc, amelyben a vezetékek helyet kapnak, egyszerű és tiszta megoldás a falak megbontásával szemben.

A Marley DreMa-rendszere kiválóan alkalmas a klasszikus kétcsöves fűtés gazdaságos szereléséhez. A DreMa többrétegű alumíniumcső teljesen oxigénzáró, így csökkenti a korrózióveszélyt. Szerelésüknél vegye figyelembe az energiatakarékossági előírásokat, és az alumíniumcsövek ivóvízhálózatban történő felhasználására vonatkozó utasításokat.

Tömítettség a DIN 18380 szerint

A falnyílások, a fali és mennyezeti átvezetések lezárása, illetve adott esetben az esztrich felvitele előtt el kell végezni a vízvezetékek nyomáspróbáját a berendezés össznyomásának 1,3-szeresével.

Egyedi bekötés, a vezetékek fektetése esztrichben, kompakt fűtőtest példáján

Egyedi bekötésnél minden fűtőtestet külön befolyó és kifolyó vezetékkel kell csatlakoztatni az elosztóhoz (16 mm Ø többrétegű alumíniumcső 3,5 kW-ig). A berendezést az elosztó végdugaszán (100) keresztül kell légteleníteni. A kompakt fűtőtesteket az ívidom (104), a duplacsöves szelep (105) és a terelőcső (112) köti össze a hőszabályozó szeleppel. A visszafolyás mindig a külső csövön keresztül történik, ezt az árucikkeken nyíllal jelöljük. A kívánt hőfokot állítsa be a termosztátfejjel (108).

Soros bekötés, a vezetékek fektetése szegélylécben, szelepes kompakt fűtőtest példáján

A soros bekötésnél több fűtőtestet is felszerelhetünk egymás után. A szelepes kompakt fűtőtesteket a kétcsöves szelephez (106 ill. 107) csatlakoztatjuk. Az 1 /2“-os belső menetes fűtőtesteknél kuplungra (2) is szükség van. 3,5 kW teljesítményig a 16 mm Ø alumíniumcső is elegendő, legfeljebb 7 kW fűtési teljesítményhez használjon 20 mm Ø többrétegű alumíniumcsövet. A 20 mm Ø cső és a 16 Ø mm cső közötti átmenetre a keresztező T-idomnál (109) van lehetőség. A visszafolyás kívül van, figyeljen a keresztező T-idom helyzetére (lásd az a ábrán). A keresztező T-idom fűtőtesthez történő csatlakoztatásához használhatja a hozzátartozó ívidomokat (112) vagy a rendkívül könnyen szerelhető páncéltömlőket (115).


A Marley DreMa előnyei

  • ivóvíz- és fűtésrendszerhez
  • 95 °C-ig 10 bar nyomás mellett hőálló
  • DVGW-tanúsítvánnyal
  • lerakódás- és korróziómentes
  • egyszerűen, forrasztás, hegesztés és ragasztás nélkül szerelhető
  • meglévő csövekhez csatlakoztatható

Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: