Csatlakozódoboz szerelése

Csavarja ki a sárgaréz könyökcsöveket a szaniter csatlakozódobozaiból (12), vegye le a dobozok alsó részét, majd tolja a dobozok felsőrészét a szerelősínre (88), és gondoljon közben a vakolat későbbi vastagságra (A). (A vízvételi helyek egymástól való távolsága a szerelősínen = 153 mm, eltérő távolságú szerelvénybekötés esetén használjon távolságkiegyenlítő összekötőket). Igazítsa helyére a szerelősínt vízszintező segítségével, majd rögzítse szakszerűen a falra.

Vágja le a DreMa többrétegű alumínium csövet, illetve a PE-X csövet tengelyére merőlegesen vágóollóval (72) – ne használjon fűrészt! Ez azért fontos, hogy a cső és a sárgaréz könyök szivárgásmentesen csatlakozzon.

A tartósan szivárgásmentes kötés érdekében a többrétegű alumínium csövet vágás után kalibrálni kell. Tolja a csőre a doboz alsó részét, az anyacsavart és a szorítógyűrűt, majd kalibrálja a cső végét. Tolja be ütközésig a cső végébe a kalibráló tüskét (71), majd többször forgassa körbe. Az eurokónusz adapter támhüvelyét (20, 22) tolja be ütközésig a cső végébe, a műanyagkorong a kontaktus rozsdásodása ellen véd. Vigyázzon, hogy betolás közben a támhüvely O-gyűrűi ne sérüljenek meg. A PE-X csöveket nem szabad kalibrálni. A PE-X csövek támhüvelyei (eurokónusz 21) O-gyűrűk nélkül tömítenek és nincs szükség műanyagkorongra.

Csatlakoztassa a sárgaréz könyökcsövet a támhüvelyhez, ehhez húzza szorosra kézi szerszámmal az anyacsavart*, a préselő dugaszt (70) használja emelőkarként.

*A meghúzás ellenőrzésére javasoljuk, hogy az első becsavarás után tekerje ki az anyacsavart, és nézze meg, hogy a szorítógyűrű valóban szorosan zár-e.

Tolja a doboz alsó részét a csatlakozódobozba (12) és csavarozza össze a sárgaréz könyökcsövet a doboz felső részével. Azért, hogy (a hideg csöveken) elkerülje a hőveszteséget vagy a kondenzvíz lecsapódását, használjon védőcsövet (132, 133) vagy megfelelő szigetelést.

A szerelősín megfelezésével (88) könnyen felszerelhet egy olyan csatlakozódobozt (12) is, amelyben csak egy bekötés található. A fektetésnél a csövek hajlítási sugara nem lehet kevesebb a csőátmérő értékének ötszörösénél (használjon hajlítórugót). Ne vezesse ki a csövet derékszögben a falból, hogy lehetővé tegye a hőtágulást. Két védőcső összekötéséhez vágjon fel hosszában egy kb. 100 mm hosszú harmadik védőcsövet, és borítsa a két védőcső illesztése fölé.


A Marley DreMa előnyei

  • ivóvíz- és fűtésrendszerhez
  • 95 °C-ig 10 bar nyomás mellett hőálló
  • DVGW-tanúsítvánnyal
  • lerakódás- és korróziómentes
  • egyszerűen, forrasztás, hegesztés és ragasztás nélkül szerelhető
  • meglévő csövekhez csatlakoztatható

Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: