A rendszer

Ezt Ön is simán beszereli

A Marley DreMa egyszerűen szerelhető, és kiválóan alkalmas az ivóvíz- és fűtésvezetékek kiépítésére. Nem kell forrasztani, hegeszteni vagy ragasztani, menetvágóra sincs szüksége. Csak a következő szerszámokat tartsa kéznél: csővágó olló a műanyag csövek méretre vágásához, csavarhúzó, franciakulcs és csőfogó.

Összekötő szerelvények

A legjobb is megteszi. A csőszerelvények ott, ahol szükséges, sárgarézből vannak. Ezt a bevált anyagot a szakemberek is szívesen alkalmazzák, kiváló tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy ivóvíz-rendszereknél használják. A jól átgondolt, összecsavarozható kötőidomokra és adapterekre épülő rendszer nagyszerűen csatlakoztatható a különböző anyagú és átmérőjű csövekhez. A szorítógyűrűs csavarozás a préselés elvén alapszik – a cső és a szerelvény között a hollandi anya feszes meghúzásával jön létre a megfelelő illesztés. Ezáltal válik az összekötés tartósan tömítetté és építhető be a falba is.

Csőrendszer

Elnyűhetetlen és nagyon higiénikus. A Marley DreMa ivóvíz- és fűtésvezeték-rendszere adapterek vagy csavarkötés segítségével minden további nélkül csatlakoztatható minden meglévő vízvezetékhez. A csőrendszert szintenként és feszültségmentesen végtelenítve lehet fektetni. Közvetlen napsugárzásnak nem szabad kitenni. A Marley DreMa két különböző, speciális tulajdonságú anyagból kapható: műanyaggal bevont többrétegű alumíniumcsőből és hajlékony PE-X műanyagcsőből.

A többrétegű alumíniumcső

Az alumíniumcső különleges jellemzői: hőnek kitéve is időtálló, ellenáll a fűtővíz adalékanyagai kémhatásának, és rendkívül sima a felülete, ami minimálisra csökkenti a nyomásveszteséget, megakadályozza a lerakódást és a pontkorróziót. A többrétegű alumíniumcső nagy hajlékonyságának köszönhetően akár kis szögben is gyorsan és jól görbíthető a Marley hajlítórugójával (78, 79). Így további összekötő idomokat, szögleteket, és ezzel időt és pénzt takarít meg.

 1. Alapcső
 2. Tapadóréteg
 3. Alumíniumcső
 4. Tapadóréteg
 5. Polietilén-védőréteg

PE-X műanyagcső

A PE-X csövek kiváló hajlékonysága nagyon leegyszerűsíti a szerelést. A kiegészítő védőcső alkalmazása „cső a csőben”-technikával lehetővé teszi a cső egyszerű kicserélését mechanikus károsodás esetén.

Fontos megjegyzések

Elektromos vízmelegítő

 • a DreMa csövek nem csatlakoztathatók közvetlenül az elektromos vízmelegítő készülékre. Az elektromos vízmelegítő és a DreMa cső közé legalább 1 m hosszú fémcsövet kell iktatni.

Tartsa be az energiatakarékossági előírásokat

 • A hidegvízvezetékeket általában védőcsövekbe kell helyezni vagy szigeteléssel (4-13 mm) kell ellátni.
 • Lakásokban, fűtött helyiségekben a melegvízvezetékeket nem kötelező szigetelni, mi javasoljuk azonban, hogy alkalmazzon 9 mm-es szigetelést vagy helyezze a melegvízcsöveket is egy védőcsőbe.
 • Fűtetlen helyiségekben 20 mm-es csőszigetelést (=0,035 W/mK) kell alkalmazni.
 • A szegélylécekbe szerelt fűtővezetékeket nem szükséges szigetelni, mivel a leadott hővel hozzájárulnak a helyiségek fűtéséhez.

Nyomáspróba

 • Az ivóvízrendszer használatba vétele előtt a nyomást-
  a DIN 1988 szerint (20º, 2 óra, 15 bar) szakemberrel ellenőriztetni kell.

Szorítógyűrűk

 • Ügyeljen arra, hogy a felhasznált szorítógyűrűkön ferde nyílás legyen. Nyílás nélkül nem jön létre a szükséges szorítóerő.
    

A Marley DreMa előnyei

 • ivóvíz- és fűtésrendszerhez
 • 95 °C-ig 10 bar nyomás mellett hőálló
 • DVGW-tanúsítvánnyal
 • lerakódás- és korróziómentes
 • egyszerűen, forrasztás, hegesztés és ragasztás nélkül szerelhető
 • meglévő csövekhez csatlakoztatható

Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: