Működés

Önálló üzemmód

A készülék 70 másodpercen keresztül a szabadba nyomja a helyiség melegét, elhasználódott levegőjét, így az fel tudja melegíteni a kerámia elemet. Ezután a készülék megváltoztatja a légszállítás irányát: Ekkor kívülről friss levegő áramlik be a helyiségbe, amelyet a kerámia elemben tárolt meleg felmelegíti.

Váltakozó üzemmód

Mialatt az egyik készülék beszívja a külső levegőt, eközben a másik készülék a szabadba nyomja ki a meleg, elhasználódott levegőt. Ennek során a kerámia elem magába zárja az elhasználódott levegő hőenergiáját. 70 másodperc múlva a ventilátorok felcserélik a légszállítás irányát. A két készülék rádiós kapcsolat útján tart egymással kapcsolatot.

Marley előnyök:

  • A kerámia elem méhsejt szerkezetének különlegesen nagy felülete rövid idő alatt sok hőt képes elvonni, ill. Leadni az elemen keresztüláramló levegőnek.
  • Az elhasználódott, távozó levegő hőjének elvonásakor kondenzvíz keletkezik a készülékben. A hagyományos hőcserélőktől eltérően

    azonban ezt a kondenzvizet nem kell elvezetni, hiszen a légszállítás irányának megfordulásakor azt a felmelegedő friss levegő felveszi.

    Így a helyiségben pont télen megakadályozható a túl száraz levegő kialakulása, és kellemes érzet teremthető.


A Marley Frisslevegős hőcserélő előnyei

  • Nélkülözhetetlen hőszigetelt házaknál - ellenőrzött szellőztetés és ezzel pénzmegtakarítás!
  • Folyamatos alapszellőztetés a nappalikban, hálószobákban stb.
  • Óvja az egészséget és az épületállományt - nincs többé nedvesség, sem penészgomba
  • Vége a kondenzvízképződésnek!

 

 

Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: