Lefolyócső rendszer

Így működik: Lefolyócsőrendszer DN 105/90/75/53

A lefolyórendszerrel az esővizet az ereszből az esővízcsatornába vagy egy szivárgóaknába vezetik. A lefolyócső rendszer összeszerelésekor az egyes elemeket egymásba kell dugni. A lágy átmenetek révén a levezető cső rendszer különösen igényes megjelenést kap.

Helyezzen fel egy ívidomot a betorkolló csonkra és mérje meg a távolságot a következő ellentétes hajlású ívidomig. Vegye figyelembe a csövek 4 cm-es beillesztési mélységét, és a távolságot a ház falától. Ha a tető kinyúlása csekély, akkor az ív összekötő idommal két ívidomot közvetlenül kell összekötni.

A Marley ejtőcsöveit egy finomfogazatú fűrésszel könnyen méretre vághatja. Javaslat: vágóláda segítségével egyszerűbb egyenesre vágni a csöveket.

Sorjázza le a levágott csővégeket. Különösen a Marley esővízgyűjtőjének beépítése esetén ezzel jelentősen megnövelheti a felfogó teljesítményt.

Az ejtőcső-rendszer idomait egyszerűen csak egymásba kell dugnia. Mivel az összekötő idomok mélyen illeszkednek egymásba, tömítésre sincs szükség.

A csöveket csőbilincsek rögzítik, amelyeket tiplis csavarral fogunk a falhoz. Megkülönböztetünk „szoros” és „laza” bilincseket.

Egy “fix bilinccsel” a lefolyócsövet a felső végén rögzítik. Ehhez csupán a gyűrűscsavart szerelik fel a csőbilincs pántjai közé. Így a lefolyócső ezen a ponton szorosan rögzíthetővé válik. A bilincsek távolsága: 2,00 - 2,50 m.

Egy “laza bilinccsel” a lefolyócsövet középen vagy az alsó végén vezetik. Ennek során a gyűrűscsavart és az alátétkarikát a csőbilincs pántjai közé szerelik. Így a cső el tud mozdulni a bilincsben és ki tudja egyenlíteni a hőmérséklet ingadozások okozta hosszváltozásokat.

Az ejtőcsöveket külön karmantyú köti össze. Az ejtőcső Marley KG-csővel az esővízcsatornába vagy egy esővízgyűjtő aknába torkollhat.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: