Csatorna felszerelése

A csatornatartó vasak közötti optimális távolság 50-70 cm. Fűrészeljen a tetőlécbe vágásokat a tartók szélességének megfelelően, majd vájja ki őket úgy, hogy a tartóvasakat a tetőléccel egy síkba süllyeszthesse.

Igazítsa be az első tartóvasat a tetőcseréphez: a tetőcserép alsó szélének ⅓ részben bele kell lógnia az ereszbe. Úgy szerelje fel az utolsó tartóvasat, hogy 10 m-en 2-3 cm-es legyen a lejtés.

 

Feszítsen ki egy kettős mérőzsinórt az elsőtől az utolsó tartóvasig legmagasabb és legalacsonyabb pontjukon.

A mérőzsinóron még egyszer ellenőrizze, hogy 10 méteres eresz-szakaszonként 2-3 centiméteres-e a lejtés.

A többi tartóvasat a mérőzsinórhoz igazítva szerelje fel, határozza meg az egyes tartóvasak hajlításának szögét, és jelölje be a tartóvason.

A tartóvasakat rögzítésük előtt le kell hajlítani. Legegyszerűbb, ha a hajlításhoz satut, vagy mint a képen csípőfogót használ.

A hajlított tartóvasakat rögzítse spax-csavarokkal vagy megfelelő szögekkel a tetőlécen a vájatokba.

Vágja az ereszcsatornát egy fémfűrésszel a megfelelő méretre, és tegye a tartóvasakra. A végelzáró idomot egyszerűen dugja be.

Pattintsa fel a betorkolló csonkot, határozza meg az ejtőcső pontos helyét, majd jelölje be az ereszcsatornán.

A lefolyólyuk pontos kivágása igen egyszerű egy lyukvágóval vagy egy finomfogazatú fűrésszel.

Sorjázza le a kifűrészelt lyuk peremét, akassza be a betorkolló csonkot a hátsó szélénél és pattintsa be az elején.

Kapcsolja össze a csatornákat összekötő idomok segítségével. A csatornavégek közti pontos távolságot az összekötő idomokon feltűntetett jelölések alapján határozhatja meg.

Akassza be az összekötő idomot a hátsó szélénél és az elülső pereménél kattintsa be a csatornába. Vegye figyelembe a jelzéseket - csap-horony rendszer!

Az ereszszegély további védelmet nyújt az eső és a hó ellen. A szegélyt az ereszcsatorna hátsó szélébe akasztjuk és szegecsekkel rögzítjük a tetőléchez.

Javaslat: Hogy az ereszszegélyt az eresz teljes hossza mentén be tudjuk akasztani az eresz hátsó szélébe, a tartóvasak pántját egy fémvágóval meg kell rövidíteni.

A kész ereszcsatorna optikailag is nagyszerűen kiegészíti a tetőt, és megvédi a falakat és az alapot a nedvességtől.

A csatorna rögzítése:

Ahhoz, hogy a Marley csap-horony rendszere jól működjön, minden csatornát rögzíteni kell a közepén. Az alkalmazott rögzítési módtól függően ehhez vagy a műanyagtartón keresztül egy csavart csavarunk a csatornába (baloldali kép), vagy bevágjuk a csatorna hátsó szélét és behajlítjuk a tartóvas pántját a nyílásba (középső és jobboldali képek).


  • Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

    Marley Deutschland

    Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: