Vízcsap bekötése

Szeretne egy már meglévő réz vízvezetékbe például egy mosógéphez még egy vízvevőhelyet beszerelni? Megmutatjuk Önnek, milyen könnyen megy.

Ehhez a következő anyagokra van szüksége (pl. a Marley DreMa):
16 mm-es többrétegű alumíniumcső, T-idom, ½" belső csavarmenetes fali könyök, 2x rézcső-adapter, 2x többrétegű alumíniumcső-adapter, kifolyószelep visszafolyás-gátlóval, teflonszalag, 6 mm-es faszeg és 4x40 facsavar.

Még a következő szerszámokra is szüksége lesz:
műanyagcső-vágó olló, kalibráló tüske, 24-es nyitott szerszámkulcs vagy nyitott körkulcs, vízpumpafogó, fémfűrész, reszelő, csavarhúzó.

Mielőtt megkezdené a munkát, zárja le a vezetéket és ürítse ki.

Ahhoz, hogy a T-idomot be tudja építeni, ki kell vágnia egy darabot a rézvezetékből. Vegye kezébe a T-idomot és jelölje be a szükséges hosszat.
A csővégeknek kb. 5 mm-re be kell érniük a T-idomba. A csődarab kivágásához megfelelő egy finomfogú fémfűrész vagy egy speciális csővágó. A vágott felületeket sorjázza és az éleket enyhén sarkítsa le a reszelővel. Ügyeljen arra, hogy ne maradjon forgács a csőben.

 • Helyezze fel a rézcső-adaptert a cső mindkét végére és csavarja össze a T-idommal. Ha a T-idom megfelelő irányba mutat, akkor húzza meg a hollandi anyákat. A fittinget tartsa feszesen a vízpumpafogóval, miközben a hollandi anyát a szerszám- vagy körkulccsal erőteljesen (!) meghúzza.

  Most a megfelelő helyen rögzítse faszegek és csavarok segítségével a fali könyököt.

 • Mérje le a távolságot a T-idom és a fali könyök között és egy csővágó ollóval (nem fűrésszel) vágjon le egy ekkora nagyságú darabot a többrétegű alumíniumcsőből. Ennek most pontosan illenie kell a két csatlakozás közé.
  A vágás miatt a cső kissé összenyomódott. Egy kalibráló tüske segítségével a vágás helyét ezért megint vissza kell igazítani eredeti formájára.

  Most helyezze fel az alumíniumcsőhöz való adaptert a cső mindkét végére és csavarozza össze ugyanúgy, ahogy már fent leírtuk, a T-idommal és a fali könyökkel.

 • Most vegye kezébe a kifolyószelepet és a csatlakozó menetet csavarja körül legalább 15-ször teflonszalaggal, majd csavarja be a fali könyökbe.

  Fontos: Mosógép bekötéséhez használjon kizárólag ellenőrzött kifolyószelepet visszafolyás-gátlóval. Egyszerű gömbcsap nem megfelelő!
  Fennáll ugyanis a veszély, hogy a mosógépből a víz visszaszívódik az ivóvízvezetékbe és a vezetékhálózatba baktériumok kerülnek.

  Mielőtt használatba venné a vezetéket, végezzen nyomáspróbát az üzemi nyomás legalább 1,5-szeresével. A nyomást legalább 2 órán keresztül tartsa fenn.


  Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

  Marley Deutschland

  Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: