Épület vízelvezetése

Jó tanácsok a jó lefolyáshoz

Biztonsági nyílás: Ne felejtse el a szerelőnyílást egy új felszálló vezeték tervezésekor. Ha egyszer tényleg valami baj keletkezne, a Marley HTRE tisztítócsövével gyorsan és egyszerűen megszűntetheti.

Lejtés: Ezekkel a tanácsokkal sok bosszúságot takaríthat meg – hiszen, ha túl nagy a lejtés, akkor fennáll a veszély, hogy a víz túllő a célon és eldugul a lefolyó. Ennek nem kell így lennie! Ezért a lefolyóvezeték ejtőcsövébe a becsatlakozásokat is lehetőleg 87°-os szögben kell beépíteni tehát a lejtés csak 3°-os! Ez egyaránt érvényes az egyforma átmérőjű és a szűkített leágazásokra.

Egyébként pedig: beépítéskor a karmantyú vége mindig abba az irányba mutat, amelyből a víz jön!

A szennyvízvezetéket alapvetően mindig enyhe lejtéssel kell beszerelni – így a cső kielégítően szellőzik, és a zajszint is alacsony marad.

Hosszanti hőtágulás kiegyenlítése: fontos a HT-csövek fektetésénél. A hőmérsékletingadozások anyagtáguláshoz vezethetnek. Hogy a cső ne kerüljön feszültség alá, mozgástérre van szüksége. Ez könnyen megoldható: az összedugás után húzza ki a csövet ismét 1 cm-re a karmantyúból. Ez elég is!

Ha levág a csőből, ne felejtse el rézselni:

A HT- és a KG-csövek végét a gyártásnál enyhén lesarkítjuk, hogy egyszerűbben lehessen őket összeszerelni. Ha méretre vág egy csövet, megkönnyítheti a szerelést, ha egy reszelővel a végét kicsit ferdére csiszolja, rézseli. Síkosító szer használatával a csövek különösen könnyen egymásba dughatók.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: