Hírlevél Sz. 3 / 2016

LAKÁS

Ilyen szép lehet a fekete-fehér

A fekete és a fehér egy hatékony páros, amely a lakásokban sohasem megy ki a divatból – 2016-ban sem. Mindegy, hogy párnákon, bútorokon, tapétaként vagy akár ajtóként használják – ez a kombináció mindig elegáns. A Marley által gyártott „Edition black&white” jelenetes harmonikaajtók , így például a „Skyline” a maga pezsgő nagyvárosi életképével, és a „Forest”, a nyugalmat sugárzó jelenetével rendkívül tetszetős módon szolgálják ki a két lakberendezési stílust. Mindkét jelenet az ajtó teljes felületét kitölti, így a helyiség egészen különleges és meglepő benyomást kelt. Az ajtó másik oldala semleges fehér színű. A jelenetes harmonikaajtók így mindjárt két tetszetős és korszerű megoldási lehetőséget kínálnak. Az ezüst hatású fogantyú emellett jól kiemeli a harmonikaajtó divatos jellegét.

Gyorsan és könnyen be lehet építeni őket

A motívummal ellátott egyszárnyas harmonikaajtók, amelyek már előre összeszereltek, minden normál ajtótokba beleillenek. Így azok könnyedén beépíthetőek. Az ajtót csomagolja ki, a síneket és fogantyút szerelje fel, az ajtót akassza be, és a helyiség máris új köntösbe öltözött. Hogy a helyiségek megjelenése a Marley harmonikaajtókkal miként fokozható, azt egy videofilm szemlélteti, amely a Marley YouTube-csatornáján található meg.

HÁZ

Egy tároló a darabos hulladéknak

A hosszú tél után most sokan szeretnék a friss szellőt beengedni szobájuk négy fala közé. Már a fali elhelyezést érintő kisebb változtatások is gyakran optikailag egy teljesen új térérzetet eredményeznek. A fal friss színárnyalata mellett jó szolgálatot tesz egy szép tapéta is. Már egy mutatós mintás tapéta vagy egy friss szín is biztosíthatja az attraktív megjelenést. A jól végzett munka után alaposan meg kell tisztítani az ecseteket, a hengereket, a meszelőket, a festékes vödröket és a kezeit is. Ehhez ideális megoldás egy masszív hulladéktároló a lakásban, a pincében vagy a műhelyben, ami nem vehető rossz néven.

A Marley hosszú élettartamú műanyagból készült kiöntőkagylója ellenáll a háztartásban előforduló szennyvíznek és savaknak, bírja az ütődéseket és ütéseket, és a felülete – a zománchoz hasonlóan – nem karcolódik és nem pattogzik le. A jól kezelhető és terhelhető kagylók időjárás- és UV-állóak, így kertekben vagy garázsokban egyaránt használhatók. Azokat hasznos rakodófelülettel szerelték fel és igény esetén rakodóráccsal is felszerelhetőek. Magas hátsó fallal rendelkeznek a nagyfokú fröccsenésvédelem érdekében, és törékenységükre a Marley tíz év garanciát vállal.

KERT

Esővíz gyűjtése egyszerűen

Nincs abban semmi titok, hogy a kerti növényeknek vízre van szükségük ahhoz, hogy fejlődjenek és gyarapodjanak. Mivel tavasszal, ősszel és télen mindenütt bőséges a csapadék, kínálkozik a lehetőség ennek a vízmennyiségnek a nyárra történő összegyűjtésére. Ezzel pedig egyrészt a pénztárcáját kíméli, másrészt a növények is kedvelik a felülről érkező lágy, vízkőmentes vizet. A Marley esővízgyűjtővel a felülről érkező értékes nedvesség egészen könnyedén összegyűjthető. Az esővízgyűjtő kiváló minőségű műanyagból készül, és szűrővel és túlfolyásgátlóval is rendelkezik. És a szerelés is teljesen egyszerű.

Ehhez járul még a több mint 95%-os hatékonyság. Ez azt jelenti, hogy az esővízgyűjtő szinte az ereszen átfolyó teljes vízmennyiséget felfogja és elvezeti egy esővízgyűjtő tartályba vagy medencébe. A túlfolyásgátló megakadályozza az esővízgyűjtő tartály túlfolyását. A szűrőkosár arra szolgál, hogy az esővízgyűjtő tartály mindig tiszta vízzel legyen feltöltve és könnyen tisztítható legyen. Az új Marley esővízgyűjtő egy mozdulattal átállítható nyári üzemmódról téli üzemmódra.

Az esővízgyűjtő alkalmas az 53-75 mm, ill. a 80-105 mm átmérőjű ereszekhez, és az esővízgyűjtő tartályhoz a beépített 25,4 mm-es (1“) csőcsatlakozással és egy tömlődarabbal csatlakoztatható. A beszereléshez az ereszt nem kell leszerelni, és a művelet kézzel gyorsan elvégezhető. A kiváló minőségű műanyagból készült erős esővízgyűjtő modern formatervezésével igen meggyőző, ami szükségtelenné teszi tömítések alkalmazását. A termék tartósságára vonatkozóan a Marley tíz éves garanciát vállal.

A HÓNAP TERMÉKE

Bevezetett levegőt szállító csatorna beépített pollenszűrővel

Nem minden ember örül felhőtlenül a tavaszi újjászületésnek. Mivel a most jelentkező repülő pollenek sok gondot jelentenek, a Marley pollenszűrővel ellátott bevezetett levegőt szállító csatornája az allergiások számára is könnyed lélegzést biztosít. Ez biztosítja, hogy a beszívott levegő ne csak friss, hanem por- és pollenmentes is legyen.

A repülő pollenek időszakában a nyitott ablak az allergiások számára tabunak számít. De friss levegőre szükség van – egészségünk és az épület állagának védelme érdekében. A pollenszűrővel ellátott bevezetett levegőt szállító csatornája egyszerű megoldást kínál erre a problémára. Ez a nappali, a háló és étkező területén folyamatosan gondoskodik friss levegőről. A 10-100 µm közötti pollenek az integrált pollenvédelemnek (G4 osztályú) köszönhetően kint rekednek. A pollenszűrő problémamentesen levehető és – szükség esetén – könnyen kicserélhető.

De az innovatív bevezető levegőt szállító csatorna még ennél is többre képes: Az újszerű szigetelő zár nem engedi be a hideget. A speciális habanyagból készült belső burkolat ezen kívül tompítja a külső zajokat és megakadályozza a kondenzvíz kialakulását. A bevezető levegőt szállító csatorna egy magfúró segítségével egyszerűen beszerelhető és illik minden 25-58 cm közötti falvastagsághoz. Így akár szigetelt külső falakhoz is használható.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: