Hírlevél Sz. 2 / 2016

Trendek

Female Shift

Fotó: DIY Academy / Davidfilm

Életünket és lakásunkat alapvető társadalmi hatások alakítják. Ezeket a mélyáramlatokat megatrendeknek nevezzük. A „Female Shift” egyike ezeknek a megatrendeknek, amely a nő gazdaságban és társadalomban játszott szerepét mutatja be. A család és a karrier nincs kizárva – ezzel a fejlődéssel együtt jár egy új női öntudat és énkép. A nő maga! És így a nők már a házi barkácsolást sem bízzák kizárólag a férfiakra. Tudván azt, hogy senki sem született mesternek, igen értékes segítséget jelenthetnek a Marley által összeállított videók, amelyek a www.youtube.de/MarleyDeutschland webhelyen találhatók. És emellett gyakran szóba kerülnek olyan komoly munkák, mint a fürdő korszerűsítése, a tetőeresz javítása vagy a vízvezetékek lerakása.

„De hát ez ezzel jár”

Azonban nem kizárólag az olyan szolgáltatási ajánlatok garantálják az örömet és a sikert az otthon saját maguk tevékenykedők számára, mint a szerelési videók, a Projektleírások és a Profitippek. Értékes és az igényeknek megfelelő barkácsgépek gyártójaként a Marley munkatársai előtt felmerül a kérdés, hogy milyen termékfejlesztésekre van szükség, amelyek közreműködhetnek a lakás szépítésében, milyen innovációkat kell valóban elvégezni, és hogyan tehetők a Marley-termékek még egyszerűbben összeszerelhetővé. Ennek érdekében keresik munkatársaink azokat az intelligens technológiákat, kifinomult részleteket, átfogó megoldásokat, amelyekkel a nők – és persze természetesen a férfiak is – élvezni fogják a barkácsolást és a projektek sikeresek lesznek.

Lakás

Rend a lelke mindennek

A ruházat, a konyhai eszközök, a könyvek, az újságok, a CD-k, a játékszerek vagy az összes limlom, ami évek alatt összegyűlt, és amiről azt gondoljuk, hogy egyszer még szükség lesz rá: Egy átlagos háztartásban az évek során 20 000-30 000 különféle tárgy halmozódik fel. Rakodótérből azonban legtöbbször semennyi sem elég. Miközben nem is olyan nehéz még egy kis helyet találni. Emellett a jó rakodótér-megoldások csökkentik a mindennapos stresszt.

Tényleg szükségem van erre?

Egyébként: A rakodótér kialakításának első lépése a birtoklás vágyától való megszabadulás – pl. egy tavaszi nagytakarítás keretében. Aki csak nehezen tud megválni a tárgyaktól, annak az angol építész, William Morris által felállított aranyszabályt kell betartania, amely szerint a házban nincs szükség olyasmire, amelyek hasznosságáról és szépségéről nem lehet meggyőződni.

Tökéletes tárolás

A rend ideális őrei a polcok és a beépített szekrények, amelyekben meglepően sok holmit lehet elrejteni anélkül, hogy az ember úgy érezné, hogy a lakás tágassága csökkent. A házban vagy a lakásban sok helyen fordulnak elő kihasználatlan területek. A beépített szekrények különösen akkor nagyszerűek, ha egy falat teljes szélességében elfoglalnak vagy egy rekeszt teljesen kitöltenek. E téren a Marley harmonika ajtói különösen ötletes megoldást kínálnak. A dekorok és az üvegbetétek nagy választékának köszönhetően ezek az ajtók harmonikusan beleilleszkednek a lakókörnyezetbe. Méretre vágott harmonika ajtókként a termékek igény szerint max. 5,20 méter szélességig (kétszárnyas) és 2,60 méter magasságig bármilyen tetszőleges méretben gyárthatók. Az ajtó mögötti rendet és áttekinthetőséget gondosan feliratozott karton tárolódobozok biztosítják.

Ház

Jól kijönni a télből?

A naptár szerint véget ért a tél – végre! Kétségtelen, hogy a fagyos napok szívesen hagynak nyomot a homlokzaton és a tetőereszen. Éppen ezért szükség van egy ellenőrzésre. Mert csak egy teljesen ép tetőeresz rendszer nyújt védelmet a harmat, az eső vagy a fröccsenő vizek okozta károk ellen.

A hibás fém tetőereszek gyors javításához

A fém tetőereszeken keletkezett kis lyukakat és repedéseket a Marley eresztapasza segítségével bárki egészen egyszerűen kijavíthatja. Az öntapadó, 0,4 mm vastag cinklemez egyaránt alkalmas sima és érdes fémfelületekhez is. Száraz, zsírmentes, feszültségmentes és tiszta felületen történő szakszerű alkalmazás esetén a Marley eresztapasz 5 évig kitart.

Műanyag tetőereszek minőségi garanciával

Ha az ellenőrzés eredménye azt mutatja, hogy a tetőeresz rendszer teljes felújítása szükséges, akkor az építtetőnek és a háztulajdonosnak ügyelnie kell arra, hogy a tetőeresz időjárás-, UV- és hőálló, továbbá formatartó és ütésálló, továbbá minden időjárásban korrózióálló legyen. Mert a tetőereszben azonban nem csupán a hó és fagy, hanem a hőség és az erős napsugárzás, valamint a mechanikai terhelés is kárt tud tenni. A Marley-tetőereszek tökéletes megoldást jelentenek: Megfelelnek minden követelménynek és minden igénybevételt kibírnak. És erre a műanyag tetőereszek vezető német gyártója tíz éves garanciát vállal.

A hónap terméke

A Marley hidegvizes rendszer – A kényelmes kerti öntözés

Krókuszok, hóvirágok, téltemetők és nárciszok, ők a tavasz előhírnökei: Most már nincs sok hátra – kezdődik a kerti szezon. Bár a tavasz néhány munkát is magával hoz, amelyekkel a hosszú tél után a kertet ismét rendbe lehet tenni. A kertben is a tavaszi nagytakarítás a megfelelő időszak az új ötletek és tervek megvalósításához, így pl. egy tavacska megépítéséhez vagy egy újabb ágyás kialakításhoz. És ha már mindez megvan, akkor itt a jó alkalom egy kényelmes öntözőrendszer lerakására is. Öntözőkannák cipelése vagy a locsolócsőnek az egész kerten történő végigvonszolása helyett a vízcsatlakozók pontosan ott találhatók, ahol az éltető nedvességre szükség van. A Marley hidegvizes rendszerével ez gond nélkül megoldható.

 

Egyszerű és gyors szerelés

Egy jól bevált és hosszú távon tömített összekötő technikának köszönhetően a Marley hidegvizes rendszer könnyen telepíthető. Úgy a föld fölött, mint a föld alatt. A csövet egyszerűen be kell tolni a csőszerelvényekbe, majd kézzel meg kell húzni egy hollandianyát – és már kész is. A különböző szerelvények és átalakító darabok nagy számának köszönhetően a rendszer igen rugalmasan alkalmazható, és bármikor egyszerűen tovább bővíthető. A csövek a talajfelszín alatt fektethetők le, nincs szükség mély árkok kiásására. Az egy ásómélységben, 20-30 cm mélyen történő lerakás megfelelő – amennyiben a vezetéket a téli hideg időszak előtt víztelenítik. A Marley hidegvizes rendszert a német gáz- és vízügyi egyesület (Deutschen Verein des Gas- und Wasserfaches e. V.) (DVGW) ivóvízhez 20 °C-ig alkalmasnak minősítette, így a kerti lakban is kialakítható egy ívóvíz-csatlakozás. Szakszerű és megfelelő szerelés, használat és karbantartás esetén a rendszer várható élettartama legalább 50 év.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: