Hírlevél Sz. 5 / 2015

ÉPÍTKEZÉS

A TETŐ ALATT - JUHÉ

Németországban a leggyakoribb modernizálás és kiépítés a tetőtér kiépítése. Az utólag kiépített tetőterekben azonban előfordulhat, hogy a fűtéscsöveket a vakolaton kell vezetni és azok így zavarólag hatnak e harmonikus összképben. Ennek nem kell így lennie. A Marley széllécrendszerével a fűtéscsöveket elegánsan le lehet takarni.

 

A széllécek 2,50 méteres hosszban kaphatóak. A rendszer elemeit – belső- és külső sarokelemeket, jobbos és balos végidomokat, összekötőidomokat és csúsztatható tartókat – pontosan összehangoltak és azok könnyű és gyors összeszerelést tesznek lehetővé. És öt különböző felületnek köszönhetően a széllécek harmonikusan beillenek minden környezetbe.

 • LAKÁS

  HALADJON AZ IDŐVEL

  A beltéri ajtók a modern lakótérkoncepciók során egyre inkább központi formáló elemmé válnak és a bútorokhoz, padlóhoz és fali kialakításokhoz hasonlóan meg kell felelniük a kor ízlésének. Így a tökéletes otthonra vonatkozó követelmények nyolc-tíz évente változnak. Jó, ha az ember a saját négy falát nagyobb ráfordítások nélkül hozzáigazíthatja az új lakó- és berendezési divathoz. Mint például a Marley harmonikaajtóival. Ezeket minden gond nélkül be lehet szerelni.

  A trend a beltérajtóknál

  A különböző természetes színárnyalat mellett – a bükktől a diófán keresztül a tölgyig – a fehér ajtók divatosak. Ezek különösen a sötét padlókkal és bútorokkal, valamint színesre festett falakkal kombinálva adnak izgalmas kontrasztot. Az ajtók individuális kialakításának divatja a kifinomult üvegkivágásoknál is tükröződik. Így a fehér Eurostar harmonikaajtón a nem átlátszó műüveg betétekben látható finom csíkok kihangsúlyozzák a modern egyenesvonalúságát és az ajtó könnyedségét.

  Könnyű és átlátszó

  Az egyszárnyas harmonikaajtó emellett különösen rugalmasan illeszkedik a környezeti adottságokhoz. A 205 centiméteres magasság tetszés szerint levágható, a 83 centiméteres szabvány szélesség kiegészítő spalettákkal akár 150 centiméterre bővíthető. Az érett és hosszú élettartamú mechanika, amely 55 év a harmonikaajtók fejlesztésében és gyártásában szerzett tapasztalatán alapul, gondoskodik a harmonikaajtó zajszegény nyitásáról és zárásáról. A stabil, kilenc milliméter vastag kettős falú spaletta profilok ütésálló műanyagból készültek. A formatartó és pontos harmonikaajtók minőségére és működőképességére a Marley tíz év garanciát vállal.

   

  HÁZ

  VIGYÁZAT -LOMBDUGÓ

  Még akkor is, ha a vénasszonyok nyara kellemesen meleg napokkal ajándékoz meg minket, nem lehet nem észrevenni: Közeleg az ősz. És a lehulló őszi lomb a háztulajdonosok számára problémát jelenthet. Méghozzá akkor, ha a levelek miatt úgy eldugul az eresz, hogy az esővíz nem tud lefolyni a az ereszcsatornán. Pedig arra szükség van. Az olyan rácsok, mint a Marley lombfogók vagy a Marley lombvédők, megvédik az ereszt a lombtól, így hatékonyan védik a házat az esőtől és a fröccsenő víztől.

  Marley Laubstop
  Marley Laubfrei

  Könnyen felszerelhető

  Marley lombfogó, egy hosszában bevágott rácsos cső, amelyet hosszában kicsit összenyomva és a domború részével felfelé kell behelyezni. Az ereszcsatornában önmagától kifeszül és szilárdan benne marad. A levelek fennakadnak a domború felületen, elszáradnak és a szél lefújja őket. Annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a madarak fészket rakjanak a csőben, a rácsot a végén bevágják és lehajtják.

   

  Ha a tetőcserép mélyen benyúlik az ereszbe, a Marley lombvédő az ideális alternatíva. A rögzítőkapcsok, amelyeket az első ereszperemre szerelnek fel, gondoskodnak az egyenesen felfekvő védőrács biztonságos rögzítéséről. Mindezt minden különösebb erőkifejtés nélkül, hiszen a Marley lombvédő nagyon könnyen benyomható a rögzítőkapcsokba.

   

  Illik minden ereszbe

  A Marley lombfogó és a Marley lombvédő probléma nélkül ollóval a kívánt méretre vágható. Így nem csak a szabvány műanyag vagy fém ereszekbe passzolnak, hanem ugyanúgy használhatóak a kisebb ereszekben, mint a duplex vagy négyszögszelvényű ereszcsatornákba.

  A HÓNAP TERMÉKE

  SZELLŐZTETNI PEDIG MUSZÁJ

  Szellőztetni muszáj - még akkor is, ha kint fagyott. De senki nem szeretné az ablakon kidobni a fűtés melegét. A megoldást az olyan intelligens szellőztetőrendszerek jelentik, mint a Marley hőcserélővel ellátott frisslevegős ventilátorja. Segíti Önt az energiatakarékos szellőztetésben és hozzájárul ahhoz, hogy a helyiség klímája a hideg évszakban is megfelelő legyen.

  Halk, hatékony és nem igényel karbantartást

  A Marley frisslevegős hőcserélő a kiáramló elhasznált levegő hőenergiájának akár 85 százalékát is képes tárolni. Erről egy innovatív kerámia elem és a beépített ventilátor gondoskodik, amely 70 másodperc elteltével megváltoztatja az légáramlás irányát A beáramló hideg friss levegőt átvezetik a felmelegített kerámiablokkon, és így az is felmelegszik. A kerámiaelem lépsejtes szerkezetű nagy felülete révén rövid idő alatt nagy mennyiségű hő vehető fel és adható le újra. A frisslevegős hőcserélő karbantartást nem igénylő ventilátora három teljesítményfokozattal rendelkezik, nesztelenül forog, és a csekély fogyasztásával még a kétkedőket is meggyőzi. Emellett a hőcserélő hangszigetelése, amely a VDI 2719 szabvány szerint az ablakokra vonatkozó 3. hangszigetelési osztálynak felel meg, nyugodt lakókörnyezetet biztosít külső zavaró zajok nélkül. Egy cserélhető G3-szűrő gondoskodik a tiszta friss levegőről.

   

  Csekély szerelési ráfordítást igényel

  A Marley frisslevegős hőcserélő optimális hatásfokának eléréséhez két készüléket üzemeltetnek működési egységként: Miközben az egyik készülék a friss levegőről gondoskodik, addig ezzel párhuzamosan a második készülék kivezeti az elhasznált levegőt. A két készülék egymással rádiós adásvétellel kommunikál, azokat nem kell vezetékkel összekapcsolni. Így az installációs ráfordítás alacsony szintű, a szerelési idő pedig rövid marad. A Marley frisslevegős hőcserélő különböző falvastagságokhoz használható és probléma nélkül utólag is beszerelhető.


  Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

  Marley Deutschland

  Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: