Tűzvédelem a konyhában

biztonságosan…

A tűzvédelem a szó szoros értelmében egy forró és mindenekelőtt fontos téma, amellyel az ezermester gyakran olyan helyeken találkozik, ahol nem is számít rá – például a konyhában. Hiszen sokan nem tudják, hogy a páraelszívók szellőzővezetékei tűz esetén nagy veszélyt jelenthetnek.

Ezért a német tartományok építési szabályzatainak idevonatkozó irányelvei (pl. a NbauO 39.§-a) éghető vezetékek alkalmazásakor a B1 vagy B2 tűzvédelmi osztályt ajánlják: a legtöbbször műanyagból gyártott alkatrészek nem lehetnek gyúlékonyak, hogy gátat vessenek a tűz továbbterjedésének.

Nem gyúlékony laposcsatornák

A Marley laposcsatornái megfelelnek ennek a követelménynek. Az építőipari anyagellenőrzési hivatal által kiállított építésfelügyeleti engedély igazolja meggondolások nélküli felhasználhatóságukat. A csatornák kadmiummentes, ütésálló műanyagból készülnek és nem gyúlékonyak.

Ha a tűzhelyen gyulladna ki valami, pl. a serpenyőben az olaj vagy rövidzárlat keletkezne, a páraelszívó szellőzővezetékei, illetve laposcsatornái gyújtózsinórként vezethetnék tovább a tüzet az egész lakásban. Hiszen a csatornákban lerakódott zsiradék könnyen tűzre kap, és beláthatatlan következményekkel járna, ha a csatornák is gyúlékony anyagból készülnének.

Ezért a szellőzőcsatorna vásárlásánál mindig figyeljen a „nem gyúlékony” jelzésre és a DIN 4102-nek megfelelő B1 tűzvédelmi osztály besorolásra!

Ennek ellenére a barkácsáruházakban nagyon sokszor gyúlékony anyagból (polisztirolból) készült alkatrészekkel is találkozhat, amelyek elősegítik a tűz továbbterjedését.


A Marley csővezetékek és csatornák előnyei

  • Csővezetékek és csatornák
  • A DIN 4102/B1 szabvány alapján nehezen gyullad
  • Egyszerű összeszerelés
  • Falátvezetők:
    - UV álló
    - Akár 480 mm falvastagság esetén is

BIZTONSÁGGAL

Védekezés konyhatűz ellen - igazi "forró" téma - a Marley égésgátló anyagból készült, DIN 4102-B1 tanúsítvánnyal rendelkező lapos csatornáival

 

LAPOS CSATORNÁK SZERELÉSI RAJZAI

Ezt bárki megcsinálhatja: Csatlakoztassa saját maga a páraelszívóját a lapos csatornára és vezesse ki a szabadba a főzéskor keletkező párát.

 

Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: