Hírlevél Sz. 1/2016

ÚJDONSÁGOK 2015-BEN

A Marley kitalálja az Ön kívánságait

A Marley több mint 60 éve fejleszt új épületek megvalósításához és régi épületek felújításához szükséges termékeket. Olyanokat, amelyekkel öröm dolgozni. És jó okkal: Ugyanis a nagy értékű és minden igényt kielégítő házi barkács termékek minőségének, használhatóságának és egyedi kivitelének köszönhetően a Marley márka immár fogalommá vált. Ráadásul, a Marley folyamatosan meghallgatja és az új termékeiben hasznosítja is a beérkező javaslatokat és a kialakuló irányzatokat. A Marley például az elmúlt esztendőben is egy sor újdonsággal jelent meg a piacon, amelyek a barkácsolók igényeihez vannak hozzászabva. Mint amilyen például a

• Marley ClipFix

A pavilonok vagy napellenzők a nap és az eső ellen kínálnak oltalmat. Persze, az esővíz elvezetése gyakran problémát jelent. Ezt a Marley ClipFix terméke mindössze néhány fogással megoldja. Ugyanis az áthelyezhető ereszcsatorna tartónak köszönhetően a Marley Duplex ereszcsatornáját immár sátrakon, napellenzőkön és pavilonokon is fel lehet szerelni. Hosszabb időre, vagy akár csak ideiglenesen is, a sátorlap megrongálása nélkül. A Marley ClipFix a ház mellett felállított pavilonok számára is tartós, eszményi megoldást kínál, amellyel megakadályozható, hogy az esővíz károkat okozzon a házfalon. A négy darab Marley ClipFix tartót magában foglaló készlet 1,5 méter hosszú Duplex ereszcsatornához elegendő.

• Marley ereszburkolatok

 • Az ereszcsatornának gyakran nem szentelnek túl nagy figyelmet, mivel azt sokszor a ház különösen jelentéktelen alkotóelemének tekintik. Igaztalanul: Az ereszcsatornák az esővizet vezetik le a tetőről, így rendkívül fontos feladatot látnak el az épület állagának fenntartásában. Ezt a feladatot azonban csak egy teljesen ép ereszcsatorna tudja ellátni. A fém ereszcsatornákhoz szánt új ereszburkolattal saját magunk rendkívül egyszerű módon megjavíthatjuk az apró lyukakat és repedéseket.

  • Antracit metál színű ereszcsatorna

  Fekete, zöld, antracit, ezüstös, rezes, vörös vagy fekete színt szeretne? Vagy esetleg az új divatszínt, az antracit metált használná? Egyre megy. A Marley ereszcsatornáival játszi könnyedséggel varázsolhat színes hangsúlyokat az épületekre. A Marley áttekintő táblázatot készített az ereszcsatornákon alkalmazott színekről és formákról.

  VÁLLALAT

  »Made in Germany« minőség

 • »Made in Germany« szlogen, amely kezdetben a származási hely megjelölésére szolgált, mára már sok felhasználó szemében a minőség tanúsításának szimbólumává vált. Még a teljes egészében vagy részben külföldön gyártott termékek esetében is a kutatás, tervezés és minőségbiztosítás német földön folyik, így a termékek a német emberek értékről alkotott elképzeléseinek felelnek meg. A Marley, mint a nemzetközi színtéren tevékenykedő ALIAXIS konszern vállalata, teljes mértékben elkötelezettnek érzi magát a minőségnek »Made in Germany«-val jellemezhető színvonala mellett. A munkafolyamatok és a termékek tartós minőségéről az állandó minőségellenőrzések és a DIN ISO 9001 alapján végzett tanúsítás gondoskodik. Az ISO 14001 szerint tanúsított környezetközpontú irányítási rendszerünkre támaszkodva alapot teremtünk a folyamatos és kimutatható továbbfejlesztési folyamat kidolgozásához. Ez egyet jelent a természeti erőforrások megóvásával, a kibocsátások, a hulladék- és a szennyvízképződés csökkentésével, valamint a munkatársak környezettudatos viselkedésének bátorításával.  Az ISO 50001 alapján tanúsított tevékenységünk arra kötelez minket, hogy olyan rendszereket és folyamatokat dolgozzunk ki, amelyek nélkülözhetetlenek az energiaszolgáltatás, az energiahatékonyság, az energiafelhasználás és az energiafogyasztás javításához.

  SZELLŐZÉSI TECHNIKA

  A hőszigetelés szellőztetésért kiállt - méghozzá igaziért …

  Németországban minden harmadik lakás penészedési problémával küzd, amit a helyiség légnedvessége okoz. Különösen az energetikailag felújított épületekben nincs elég nagy légcsere ahhoz, hogy a nedves, elhasználódott levegő a szabadba szökjön, a frisslevegő pedig a lakásba jusson. Ezért is van az, hogy amennyiben a lakás ablakainak több mint harmadát kicserélik, az egyik DIN szabvány a lakás használójától független alapszellőzés meglétét írja elő. Erre a célra a Marley újdonságnak számító szellőztetési megoldásokat kínál, amelyek egymással vegyesen is használhatók, és amelyek minden nehézség nélkül utólag is felszerelhetők.

  Minden szellőztetendő területhez a megfelelő megoldás

  A szellőzés szempontjából minden ház, minden lakás három különböző területre oszlik: légbevezető területre, ahová a friss levegő halkan és huzatmentesen áramlik, átömlő területre, amely a légbevezető- és légelvezető területeket köti össze egymással, és végül légelvezető területre, amely erős légcserét igényel. A nappali, a háló vagy az étkező friss levegővel való ellátásáról a Marley légbevezető csatornája gondoskodik. A beépített pollenszűrő biztosítja, hogy a bevezetett levegő ne csak friss, hanem por- és pollenmentes is legyen. Az újszerű szigetelőzár nem engedi be a hideget. A zár zárt állapotában a légteret kitöltő levegő légmentesen be van zárva, ezért nem tud kialakulni hőhíd.

  Áramtakarékos szellőztetés

  A légelvezető területen a Marley SmartVentilator készüléke biztosít csendes, és minimális áramfogyasztás mellett is állandó, felhasználó-független alapszellőzést. Így eszményi megoldást kínál a ház belsejében lévő, ablak nélküli fürdők számára. A ventilátor intelligens páraérzékelő automatikája felismeri, hogy a páraszint emelkedését emberek okozzák-e, vagy az olyan természetes emelkedésre vezethető vissza, mint az időjárási viszonyok vagy az éjszakai lehűlés. Szükség esetén azután a ventilátor önállóan átkapcsol az energiatakarékos alapszellőzésről a hatékonyabb, löketszerű szellőzésre.

  Az energia megtakarítás a szellőzőrendszernél is kulcskérdés

  A Marley új frisslevegős hőcserélője ellenőrzött szellőztetésről gondoskodik, és ezen túlmenően még a fűtőenergia megtakarításában is segít. A készülék ugyanis a kiáramló elhasznált levegő hőenergiájának akár 85 százalékát is tárolni tudja a beépített kerámia elemben. A ventilátor 70 másodperc elteltével felcseréli a légszállítás irányát. A beáramló hideg friss levegő a felmelegített kerámiablokkon át veszi útját, így felmelegszik. A kerámiaelem nagy, méhsejt szerkezetű felülete révén rövid idő alatt nagy mennyiségű hő vehető fel és adható le újra. A Marley frisslevegős hőcserélő optimális hatásfokának elérését egyszerre két, működési egységgé összefogott készülék biztosítja. A két készülék rádióhullámon kommunikál egymással. Miközben az egyik készülék a friss levegőről gondoskodik, addig ezzel egy időben a második készülék kivezeti az elhasznált levegőt.

  A HÓNAP TERMÉKE

  AquaStec – a biztonságos, összedugható vezetékrendszer

  Egy lakásban a használat során újra és újra felújítási munkálatok válnak szükségessé: Így például, fel kell újítani a fűtésrendszert, vagy a fürdő többé már nem felel meg napjaink kényelmének. Az ilyen felújítási projektek alkalmával gyakran a csővezetékeket is ki kell cserélni. A Marley AquaStec rendszerével, ezzel az összedugható, megbízható vezetékrendszerrel, ez nem jelent problémát. A hajlékony, alumínium ikercsöveket és a kiváló minőségű PVDF műanyagból készült alaktartó szerelvényeket egyszerűen összedugjuk. A szerelés helyes menetét ellenőrző ablakon át lehet figyelemmel kísérni. A tömörzáró összekötés létrehozásához elegendő, ha annyira dugjuk be az ikercsövet a szerelvénybe, hogy az ellenőrzőablak fehéren látszódjék. Ehhez nincs szükség se sajtoló eszközökre, se csavarkulcsokra. Ezenfelül, a Marley AquaStec szerelvények roppant ellenállóképesek és hajlékonyak is: akár 10° fokkal is kihajlíthatók.

  A Marley AquaStec ivóvíz-vezetékekben és fűtőberendezésekben egyaránt használható, és nehézség nélkül csatlakoztatható a létező vízvezetékekre és egyéb rendszerekre. Az AquaStec-nek igen jó a korrózióállósága, és 10 bar mellett 70 °C-os tartós, rövid ideig akár 95 °C-os terhelésre van méretezve. A Német Gáz- és Vízügyi Egyesület (DVGW) által jóváhagyott rendszer megfelel az ivóvíz-szállító vezetékekkel szemben támasztott szigorú higiéniai követelményeknek. A szakszerű szerelés és karbantartás mellett legalább 50 éves élettartamra lehet számítani.


  Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

  Marley Deutschland

  Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: