Hírlevél Sz. 3 / 2015

MODERNIZÁCIÓ

AZ ÚJ KÖNNYEDSÉG

Van kedve van új ajtókat kinyitni? A beltéri ajtók cseréjével jelentős előnyökre tehet szert a kényelemre, a használatra és természetesen a megjelenésre tekintettel. Üvegajtók, vagy fénymezőkkel ellátott ajtók világos és fényes környezetet teremtenek – mint az Eurostar új változata. Az atlaszfényű műüveg betétek áttekinthetőséget kínálnak anélkül, hogy azokon át lehetne látni. Ezen túlmenően a harmonikaajtó a hagyományos forgóajtókkal szemben értékes teret is megtakarít. A vékony csíkok az átlátszatlan üvegen kiemelik az ajtó modern egyenességét és könnyedségét.

 

Ideális minden környezetben

Az egyszárnyas harmonikaajtó emellett különösen rugalmasan illeszkedik a környezeti adottságokhoz. A 205 centiméteres magasság tetszés szerint levágható, a 83 centiméteres szabvány szélesség kiegészítő spalettákkal akár 150 centiméterre bővíthető. Az érett és hosszú élettartamú összecsukható mechanizmus, amely a harmonikaajtók fejlesztése és gyártása során szerzett 55 évnyi tapasztalaton alapul, a harmonikaajtók zajtalan nyitásáról és zárásáról gondoskodik. A stabil, kilenc milliméter vastag kettős falú spaletta profilok ütésálló műanyagból készültek. A formatartó és pontos harmonikaajtók minőségére és működőképességére a Marley tíz év garanciát vállal.

LAKÁS

Így marad száraz a tüzifa

Egy kandallóban vagy cserépkályhában égő tűz kedélyes és a hűvös nyári estéken jóleső melegről gondoskodik. A fával való fűtés esetén a helyes tárolás is döntő lehet abban, hogy a tűz szépen ég és pattog, vagy csak pöfög és füstöl. Ahhoz, hogy a tüzifa megfelelően kiszáradjon, jó napsugárzásra van szükség, elegendő légmozgásra és az időjárási viszonyokkal szembeni védelemre. Ehhez a tüzifatároló polc az optimális és praktikus megoldás, amely mindemellett a kerti szerszámok tárolásához is helyet biztosítanak. Ahhoz, hogy a tüzifa- és szerszámtároló fa konstrukciója ép maradjon, védeni kell az esővíztől. Egy eresz ellenőrzötten elvezeti az esővizet és így megakadályozza a vízkárok létrejöttét.

 

A profi eresz kis tetőkhöz

Az akár 25 m2 tetőfelületekhez illő befogadóképességével a félkerek RG 75 ideális kocsibejárók, garázsok, kerti és hétvégi házak kis felületű tetőihez, de akár erkélyekhez, illetve tüzifatároló polcokhoz is. A felszerelés különösen barkácsbarát: A félkerek RG 75 ereszt egyszerűen csak össze kell dugni. És az mindig jó formáját mutatja – a csonkok, összekötő idomok és sarokelemek szigetelése láthatatlan. A karmantyú nélküli ereszeken az átmenetek is „lágyak“ és alig láthatóak: Megjelenésében az RG 75 jól harmonizál a félkerek ereszrendszerekkel, pl. garázsépítésnél.

ÚJÍTÁS

Ma így szellőztet az ember

A meleg évszak ideális a saját négy falunk energetikai tatarozásához. Aki szigetel, nem feledkezhet meg a szellőzésről. Az új Marley frisslevegős hőcserélő gondoskodik a lakóhelyiségek ellenőrzött és folyamatos szellőztetéséről és ezen túlmenően segít a fűtőenergia megtakarításában. Erről gondoskodik egy innovatív kerámiaelem és a beépített ventilátor. A készülék a kiáramló elhasznált levegő hőenergiájának akár 85 százalékát is képes tárolni a kerámiaelemben. A ventilátor 70 másodperc elteltével felcseréli a légszállítás irányát. A beáramló hideg friss levegőt átvezetik a meleg kerámiablokkon, és így az is felmelegszik. A kerámiaelem lépsejtes szerkezetű nagy felülete révén rövid idő alatt nagy mennyiségű hő vehető fel és adható le újra.

 

Optimális hatásfok interaktív üzemmódban

A Marley frisslevegős hőcserélő optimális hatásfokának eléréséhez két készüléket üzemeltetnek működési egységként: A két készülék rádióhullámon kommunikál egymással. Miközben az egyik készülék a friss levegőről gondoskodik, addig ezzel egyidőben a második készülék kivezeti az elhasznált levegőt. 70 másodperc múlva a ventilátorok megcserélik a szállítási irányt. A frisslevegős hőcserélő karbantartásmentes ventilátora három teljesítményfokozattal rendelkezik, nesztelenül forog, és a csekély (3, 4.5 vagy 7 W-os) fogyasztásával még a kétkedőket is meggyőzi. A teljesítményfokozatok kiválaszthatóak a távirányítóval, amely a szállítási terjedelem része.

 

Halk üzemelésű

A Marley frisslevegős hőcserélője a csekély saját zajoknak köszönhetően mindhárom teljesítményfokozatban kifejezetten halkan működik és üzemelés közben szinte nem is hallható. Emellett a hőcserélő hangszigetelése, amely a VDI 2719 szabvány szerint az ablakokra vonatkozó 3. hangszigetelési osztálynak felel meg, nyugodt lakókörnyezetet biztosít külső zavaró zajok nélkül.

 

Különböző falvastagságokhoz használható

A fali csatorna lerövidíthető, így 28 - 50 cm-es külső falvastagságokhoz használható. A dekoratív belső kidolgozás feltűnés nélkül illik minden berendezéshez. Egy csöpögésperemnek köszönhetően az UV-álló külső burkolat védi a ház falát a nem esztétikus víznyomoktól. Egy cserélhető G3-szűrő gondoskodik a tiszta friss levegőről.

A HÓNAP TERMÉKE

Esővíz gyűjtése egyszerűen

Aki az öntözéshez esővizet használ, nem csak a pénztárcáját és a környezetet kíméli, a növények is szeretik a lágy, mészben szegény égi vizet. A Marley kiváló minőségű műanyagból készült esővízgyűjtőjével a vízgyűjtés gyerekjáték. A hatásfoka 95 százalék feletti. Ez azt jelenti, hogy szinte a teljes vízmennyiséget, amely átfolyik az ereszen, felfogja és elvezeti az esővízgyűjtő. Egy túlfolyásgátló megakadályozza az esővízgyűjtő tartály túlfolyását. Ezen kívül a Marley esővízgyűjtő tartálya egy könnyen tisztítható szűrőkosarat is tartalmaz, amely gondoskodik arról, hogy az esővíztartály mindig tiszta vizet tartalmazzon. A szennyeződések az alsó ereszcsatornába ömlenek és azokat a csatornába vezetik. A fagy elleni védelem érdekében az esőgyűjtőt egy elforgatással nyári üzemmódról téli üzemmódra lehet állítani.

 

Egyszerű beszerelés

A Marley esőgyűjtője illik a 80 - 105 mm-es átmérőjű ereszcsatornákhoz és azt a beépített tömlőcsatlakozással csatlakoztatják az esővízgyűjtő tartályhoz. Az ereszcsatornába való beszerelés egyszerű és nem kerül öt percnél több időbe. Eközben le se kell venni az ereszcsatornát. A modern, robusztus, kiváló minőségű műanyagból készült esőgyűjtőt Németországban gyártják, minőségére a Marley tíz év garanciát vállal.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: