Hírlevél Sz. 7 / 2014

PROJEKTEK

Légkivezetéses szárítógép a pincében lévő háztartási helyiségben

Semmi nem jobb és környezetkímélőbb annál, mint ha a ruhákat a szél és a nap szárítja. De nem mindenkinek van arra lehetősége, hogy a mosott ruháit szabadban kötélre akasztva lobogtassa, hanem azokat a pincében teregeti ki, vagy egy szárítógépet használ. Ez különösen a hideg évszakokra vonatkozik. Aki egy légkivezetéses szárítógép mellett dönt, mindenképpen gondoljon kell arra, hogy az nagy mennyiségű meleg levegőt bocsát ki és növeli a levegő nedvességtartalmát.

 

Ki vele

A Marley önállóan működő zárócsappantyúval ellátott fali csatornának és a Marley szellőzőcsöveknek köszönhetően a pincében lévő háztartási helyiségekben a szárítógép ellenére is elsőrendű a klíma. Hiszen így a meleg elhasznált levegőt közvetlenül kivezetik. Hogy pontosan hogyan működik a szárítógép szellőzése, azt a Marley honlapon lépésről lépésre elmagyarázzák. A meleg levegővel együtt rögtön a finom szöszöket is kivezetik. Ennek ellenére javasoljuk, hogy ellenőrizze a szöszszűrőt negyedévenként textillerakódásokra tekintettel, valamint hogy tisztítsa meg azt meleg vízzel.

 

Egyébként: A kivezetett levegő levegőellátást igényel annak érdekében, hogy ki lehessen egyenlíteni a fellépő vákuumot. Ezért mindig gondoljon ajtó- vagy levegőellátó rácsok beszerelésére.

 

 

LAKÁS

Hozza be a házba a természetet

Az ősz nagy lépésekkel közeledik. Ha kívül barátságtalanná válik az idő, bent különösen bújóssá válunk. Ilyenkor az olyan berendezési tárgyak és kiegészítők számítanak a megfelelő kísérőnek, amelyek természetességet, meleget és nyugalmat sugároznak. Mint a Marley az „Edition black & white“ sorozatba tartozó „Forest“ motívumos harmonikaajtó, amely a helyiségnek kellemes és barátságos légkört kölcsönöz. Bármennyire is esik vagy fúj kint.

 

Gyorsan és könnyen be lehet építeni őket

Az egyszárnyas harmonikaajtó minden szabvány tokba beillik és már és már előre összeszerelt állapotban kapható. Így a motívumos harmonikaajtót minden ezermester rögtön be tudja szerelni. Csomagolja ki, szerelje fel a síneket valamint a divatos ezüstös fogantyút, akassza be az ajtót és már kész is a természetközeli berendezési irányzat. És az ajtó a motívum nélküli semleges fehér színű oldala a motívumos harmonikaajtónak egy újabb vonzó berendezési megoldást kínál.

KERT

A télre jól felkészülve

Még mielőtt beköszöntenének az első éjszakai fagyok, a kertet elő kell készíteni a télre. Mert a kert csak akkor tud a téli pihenésből erőt gyűjteni a közelgő tavaszra, ha azt gondosan ápolják. De a kertész figyelme nem korlátozódhat csak a fákra, a virágokra, a bokrokra és a fűre, annak éppúgy ki kell terjednie a vízvezetékekre, a szivattyúkra és az esőgyűjtő tartályra is.

 

Kerülje el a fagy okozta károkat

Mert ha a kívül futó vízvezetékeket nem ürítik és zárják le, azok fagyban megrepedhetnek. A fagy okozta károk elkerülése érdekében, a kerti- és tavi szivattyúkat, valamint azok szűrőit is szárazon és fagymentesen kell tárolni, a szökőkutakból és esőgyűjtő tartályokból le kell engedni a vizet. Ennek során praktikus a Marley új esőgyűjtője, amely csak egy tekerésre nyári üzemmódról téli üzemmódra állítható át. Ezzel biztosítható, hogy az esőgyűjtő tartály a hideg évszakban ne töltődhessen fel újra.

A HÓNAP TERMÉKE

Marley légellenőrző berendezés

Megint a kedélyes kandallós esték ideje közeleg. De a barátságos hőforrás veszélyes, sőt halálos is lehet. Méghozzá akkor, ha a kandallót vagy a kályhát más légelszívó berendezéssel, pl. szagelszívóval, egy időben használják anélkül, hogy gondoskodnának elegendő friss levegő beáramlásáról. Mert ha az ajtók és az ablakok zárva vannak, a működő szagelszívó vákuumot hoz létre, amely a kandallóban kedélyesen lobogó tűz termelte égési gázokat visszaszívja a kéményből a lakótérbe. A szagtalan és nem látható szén-monoxid akár fulladásos halálhoz is vezethet. A DIBt-által ellenőrzött Marley légellenőrző berendezés biztosítja az életfontosságú friss levegő bevezetését.

Gondoskodik arról, hogy az elszívó berendezéseket csak nyitott ablak mellett lehessen bekapcsolni. A készülék érzékelőjét az ablakkereten rögzítik a kapcsolószerkezetet az elszívó készülék és a fali csatlakozó aljzat közé. Zárt ablak mellett a légellenőrző berendezés megszakítja a készülékek áramellátását.

 

 


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: