Hírlevél Sz. 3 / 2014

SZERVIZ

Eresztervezés játszi könnyedséggel

Melyik ereszrendszer alkalmas a mi tetőnkhöz? Milyen elemekre van szükségem? Milyen tartozékok léteznek? Aki saját maga szeretné felújítani az ereszét, annak kezdetben sok kérdése merülhet fel. Az új ereszkalkulátorával a Marley könnyűvé és biztossá teszi a tervezést.

A kalkulátornak csupán néhány lépésre van szüksége ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő rendszert és összeállítsa a részletes terméklistát. Így semmit sem felejt el! Kattintson egyszerűen a www.dachrinnenrechner.de oldalra és már indíthatja is: Határozza meg a háztető formáját, adja be a tetőablakok fajtáját és számát, valamint a tető méretét – az ereszkalkulátor már ki is adja az Ön tetőjéhez illő optimális rendszerre vonatkozó javaslatát és kijelzi a rendelkezésre álló színeket. A következő lépésben megjelennek az építészeti viszonyoknak megfelelő eresztartók, valamint a rendelkezésre álló tartozékok, mint pl. esőgyűjtő vagy lombfogó, amelyeket opcionálisan kiegészítőleg ki lehet választani. Ezután már csak az irányítószámát kell beadnia és a képernyőn megjelenik egy a termékek szerint fölosztott rendelési lista pdf-formátumban, valamint a lakóhelyéhez legközelebb eső 3 barkácsáruháza címe.

Egyébként: A praktikus ereszkalkulátor nem csak számítógépen és laptopon, hanem okostelefonon és táblagépen is használható.

KERT

Irány a kert

Eljött a május, ami annyit jelent: irány a kert. Sok ember számára a saját kert már régen nem csak a zöld nappalit jelenti, amelyben ki tudja pihenni magát és barátokkal grillezhet. Egyre inkább a saját haszonkert felé is veszi az irányt. Annak érdekében, hogy a hobbikertészet ne fulladjon stresszbe, a kertet lehetőleg könnyen kezelhetően kell berendezni.

Hogy mennyi munkát jelent egy ilyen haszonkert, az annak méretétől és a beültetéstől függ! Fűszernövények és gyümölcsök kevesebb figyelmet igényelnek, mint a zöldségfajták. A magaságyásokat nagyobb ráfordítások nélkül lehet gondozni és védik a hátunkat is. Egy modern kerttechnika is segíti az idő- és munkamegtakarítást. Ide tartozik egy praktikus öntözőrendszer – mint a Marley hidegvizes rendszer. Egy jól bevált és hosszú távon tömített összekötő technikának köszönhetően könnyen beszerelhető. Úgy a föld fölött, mint a föld alatt. A csöveket egyszerűen be kell tolni a csőszerelvényekbe, azon kézzel meg kell húzni egy hollandianyát – és már készen is van. Ezután a vízcsatlakozókon keresztül a kert különböző részein juthat abszolút kényelmesen az élénkítő nedvességhez, méghozzá pontosan ott, ahol szüksége van arra.

 

Ellenőrzött ivóvíz minőségben

A különböző csőszerelvényeknek és adaptereknek köszönhetően a vezetékrendszert bármikor kibővítheti. A Marley hidegvizes rendszer így nem csak a kertöntözéshez bizonyul ideálisnak. A Marley hidegvizes rendszer a lehető legjobban alkalmazható kutakból vagy esővíz-felhasználó berendezésekből való szívó vezetékként, vagy a kerti tó vagy az úszómedence bevezető vezetékeként. Ennek segítségével könnyen beszerelhet egy ivóvíz-csatlakozást a kerti pavilonjába, így kényelmesen akár kávét is főzhet a szabadban. Mert a Marley hidegvizes rendszert a német gáz- és vízügyi egyesület (Deutschen Verein des Gas- und Wasserfaches e. V.) (DVGW) ivóvízhez 20° C-ig alkalmasnak minősítette.

Többet szeretne megtudni a Marley hidegvizes rendszerről. Nem jelent problémát: Mark Kühler, Németország legismertebb ezermestere mindent megmutat Önnek a tervezésről, az összeszerelésről és az üzemelésről egy nagyon szemléletes szerelési videóban a Marley Youtube-csatornán.

TRENDEK

Heavy Metal

Akár a Tendence-en, a lakberendezési tárgyakkal foglalkozó vásáron Frankfurt/Main-ban, akár a kölni nemzetközi bútorvásáron vagy most utoljára a milánói bútorvásáron: Mindenhol jelen volt - A fém az év egyik megatrendje. Az arany, ezüst, vörösréz, sárgaréz és nemesacél lakberendezési tárgyak és dekorációs termékek az eddigieknél jobban gondoskodnak a nemes csillogásról a saját négy falunk között. Az olyan építtetők és renoválók számára, akik súlyt fektetnek a dizájnra és az anyagminőségre, a Marley nemesacél szellőzőrácsokkal, -fedelekkel és zárófedelekkel bővítette a választékát. A termékek modern dizájnjuk révén meggyőzőek és azokat nagyfokú stabilitás, szilárdság és precíziós gyártás is jellemzi.

A jó helyiségklímához elengedhetetlen a levegő keringtetése. Az ajtó- és szellőzőrácsok fontos szerepet töltenek be a légcsere szabályozásában, gondoskodnak az épületállomány sértetlenségéről, és jelentősen javítják az életminőséget.

A hónap terméke

Bevezetett levegőt szállító csatorna

Újra itt a pollenszezon. Ebben az időszakban a nyitott ablak pollenallergiás emberek számára tabu. De friss levegőre szükség van - az egészségünk és az épület állományának védelme érdekében. A Marley pollenszűrővel ellátott bevezetett levegőt szállító csatornája egyszerű megoldást kínál erre a problémára. Ez a nappali, a háló és étkező területén folyamatosan gondoskodik friss levegőről. A 10 - 100 µm közötti pollenek az integrált pollenszűrőnek (G4 osztályú) köszönhetően kint rekednek. A pollenszűrő problémamentesen levehető és azt – szükség esetén – könnyen kicserélhető.

A hideg és a zaj is kint reked

De az innovatív bevezető levegőt szállító csatorna még ennél is többre képes: Az újszerű szigetelő zár nem engedi be a hideget. Zárt bevezető blende mellett hermetikusan lezárnak egy bizonyos levegő mennyiséget, így nem keletkezhet hőhíd. A speciális habanyag belső burkolat csillapítja a külső zajokat és megakadályozza a kondenzvíz képződését. A bevezető levegőt szállító csatorna egy magfúró segítségével egyszerűen beszerelhető és illik minden 25 - 58 cm közötti falvastagsághoz. Így akár szigetelt külső falakhoz is használható.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: