Marley – GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Üdvözöljük a Marley – GYIK tanácsadó oldalán. Itt válaszokat, magyarázatokat és felvilágosítást talál a gyakran ismételt kérdésekhez.

Először válassza ki a témát, amelyikről információt szeretne kapni.

Miért nem alkalmas a DUO elszívó-beszívó rendszer nyílt tűzhelyekhez?

Nyílt tűzhely és egy páraelszívó együttes alkalmazása mellett előfordulhat, hogy széndioxid vagy szénmonoxid kerül a levegőbe. Ezt elkerülendő az illetékes kéményseprő vállalatnak kell megállapítania, hogy milyen biztonsági berendezéseket kell beépíteni. A DUO-rendszernél kis alulnyomás keletkezik a helyiségben, mert a befúvó nyílás csak ekkor nyílik ki. Mivel sok minden függ a helyi adottságoktól, amelyeket mi nem ismerünk, ezekben az esetekben csak az illetékes kéményseprő vállalat adhat arról felvilágosítást, hogy milyen kiegészítők beépítésére van szükség.


Hogyan lehet a legjobban meghosszabbítani a szellőző vezetéket a szárítógéptől?

A rugóhuzalos spirállal felszerelt rugalmas tömlő a legolcsóbb megoldás, de ennek a legnagyobb az ellenállása. A meghosszabbításhoz optimálisak a HT-csövek, mivel ezek magas hőmérséklethez, kb. 90 °C-ig is alkalmasak a szárítógéphez.


Ha a páraelszívó szellőzővezetéket a hideg padláson keresztül vezetjük, kondenzvíz keletkezik. Hogyan lehet megakadályozni, hogy nagyobb mennyiség csapódjon le?

A meleg levegő nagy mennyiségű vizet képes felvenni és elvezetni, ezért a meleg levegő lehűlését a lehető legtovább meg kell akadályozni. Ezt jó szigeteléssel érhetjük el. A hideg padláson át vezetett szellőzővezetéket legalább 10 cm-es ásványgyapottal kell szigetelni.


A páraelszívó szellőzővezetékének átmérőjét szabad szűkíteni?

Áramlástechnikai szempontból nem javasolható a szűkítés. Optimális esetben a szellőzővezeték mindig egyforma átmérővel rendelkezik.


Mekkorának kell lennie a szellőzővezeték átmérőjének?

Az átmérő a páraelszívó teljesítményétől függ. 250 m³/h-ig elegendő a 110-es laposcsatorna-rendszer. 650 m³/h-ig választható a 150-es laposcsatorna-rendszer vagy a DN 125-ös cső.


A laposcsatornákat össze lehet, ill. szabad ragasztani?

A laposcsatornákat PVC-ragasztóval össze lehet ragasztani, de nem szükséges. Javasoljuk, hogy a csatlakozásokat 50 mm széles ragasztószalaggal tekerjék körül, mert így a csatornarendszert a tisztításhoz szét lehet szerelni.


Bebetonozhatom a laposcsatornát a padlózatba?

A laposcsatornát nem javasoljuk betonba helyezni, mivel a fal előtti szereléshez készült. DN 100-as és DN 125-ös csöveinket be lehet betonozni. A csöveket javasoljuk szigetelőtömlővel ellátni.


< ElĹ?zĹ? 1 2 KĂśvetkezĹ? >

Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: